Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Opskrift: Kanelsnurrer

Ingredienser:Kanelsnurrer

  • 160 gram smør
  • 550 gram mel
  • 2 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 2 æg
  • 40 gram sukker
  • Lille nip groft salt
  • korn af 1 vanillestang, vanilleekstrakt kan også bruges.

Til fyld:Kanelsnurrer

  • 50 gram smør
  • 250 gram marcipan
  • 50 gram sukker
  • 100 gram brun farin
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 3 spsk. kanel
  • Lille nip salt


Tilberedning:

  1. Rør det hele sammen.
  2. Rul dejen tyndt ud i en rektangel og fordel fyldet derpå. Fold dejen på den lange led ved at flappe 1/3 ind over fyldet og herefter den anden 1/3 ind over så fyldet er lukket inde. Tryk dejen lidt flad.
  3. Skær en 2 cm strimmel af dejen og skær herefter strimlen næsten hele vejen igennem.
  4. Hold dejsrimlen i hver ende og sno den så strimlerne soes om hinanden og derefter rundt til du får en knude.
  5. Snå herefter den twistede strimmel rund om sig selv og  læg den på en bageplade i en papir muffinform. Lad dem hæve i en ½ times tid.

Bagetid:

Ca.  10 minutter. 200 grader forvarmet ovn. Drys evt. med perlesukker.

 kilde

Print Friendly