Kanelsmåkager

Kanelsmåkager – 40 til 50 stk

Opskrift på Kanelsmåkager Kanelsmåkager

Ingredienser:Kanelsmåkager

  • 150 g blødt smør
  • ½ dl rapsolie
  • 150 g farin
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk. sirup
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. vand
  • 375 g hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 2 spsk. kanel

Topping/pynt:

  • Konditorfarve og evt. krymmel


Tilberedning:

  1. Pisk smør, olie, farin, flormelis og sirup sammen til en cremet masse.
  2. Tilsæt æggeblommer, vand, sigtet mel, natron og kanel og ælt dejen sammen til en ensartet, smidig masse.
  3. Pak deje ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 1 time.
  4. Ælt dejen lidt og rul den ud til en tykkelse på ½ cm.
  5. Udstik småkager med udstiksformene, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bag småkagerne.

Bagetid:

8-10 min. ved 200 grader forvarmet ovn eller varmluft 180 grader.

Afkøl kanelsmåkagerne på en bagerist.

Topping/pynt: Glasur: Lav en glasur af flormelis og varmt vand tilsat konditorfarve og overtræk de afkølede småkager og pynt med krymmel. Opbevar småkagerne i kagedåse

Vurder denne opskrift:

Print Friendly