Kage til kaffen
Opskrift på : Kage til kaffen
Ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 50 g smør eller margarine
- 300 g sukker
- 100 g rosiner
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk nelliker
- 1 strøget tsk. natron
- 3 tsk. vanillesukker
- 3 dl stærk kaffe
Glasur:
- 100 g flormelis
- 1 spsk. stærk kaffe efter eget valg.
Tilberedning:
- Kaffe, sukker, kanel, nelliker, rosiner og fedtstof kommes i en gryde og koges i 3 minutter tid.
- Når dette er helt koldt, sigtes de øvrige ingredienser sammen og røres i.
- Kom dejen i en smurt springform, der er smurt godt og drysset med rasp eller mel.
Bagetid:
Ca. 50-60 min. i en forvarmet ovn ved 175 C varmluft 165 C, på ovnens nederste rille.
- Når kagen er afkølet, pyntes den med glasuren.