Kage til kaffen

Kage til kaffen

Opskrift på : Kage til kaffen

Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 50 g smør eller margarine
  • 300 g sukker
  • 100 g rosiner
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk nelliker
  • 1 strøget tsk. natron
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 3 dl stærk kaffe

Glasur:

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. stærk kaffe efter eget valg.


Tilberedning:

  1. Kaffe, sukker, kanel, nelliker, rosiner og fedtstof kommes i en gryde og koges i 3 minutter tid.
  2. Når dette er helt koldt, sigtes de øvrige ingredienser sammen og røres i.
  3. Kom dejen i en smurt springform, der er smurt godt og drysset med rasp eller mel.

Bagetid:

Ca. 50-60 min. i en forvarmet ovn ved 175 C varmluft 165 C, på ovnens nederste rille.

  • Når kagen er afkølet, pyntes den med glasuren.
Print Friendly