Kage med figen og hindbær

Kage med figen og hindbær – 6 pers.

Opskrift på : Kage med Figen Og Hindbær

Ingredienser:Kage med figen og hindbær - opskrifterpåkager.dk

  • 185 g smør
  • 185 g sukker
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 335 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 friske figner, delt i kvarter
  • Revet skal af en appelsin
  • 200 g hindbær
  • 2 spsk. sukker
  • Evt. flødeskum eller mascarpone til servering


Tilberedning:

  1. Pisk smør og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æg og æggeblomme og pisk igen.
  2. Sigt mel og bagepulver i skålen og hæld det i med ½ knsp. salt.
  3. Stil dejen koldt i ca. 15 min, til den er fast nok til at rulle ud.
  4. Find en springform 23 cm i diameter, med bagepapir.
  5. Halver dejen og rul den ene portion ud, så den dækker bunden af formen.
  6. Læg figner, appelsinskal og hindbær ovenpå. Rul resten af dejen ud og læg stykket over fyldet.
  7. Pensl overfladen med vand og drys med sukker.
  8. Bag kagen til både bund og overfalden er gennembagt.

Bagetid:

Ca. 30 min. i en forvarmet ovn 180 grader eller varmluft 160 grader.

Stik evt. en tandstik i kagen for at tjekke, om den er færdig – tandstikken skal komme ren op. Serveres med flødeskum eller mascarpone.

Note:

Hvis der ikke fås friske figner, kan man bruge den samme mængde tørrede, men de skal først trække væde: Lad dem simre i appelsinjuice i 5 min, til de er tykke og bløde.

 

Vurder denne opskrift

Print Friendly