Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn – 16 stk.

Opskrift på : Kærnemælkshorn

Ingredienser:Kærnemælkshorn - opskrifterpåkager.dk

  • 250 g Hvedemel
  • 250 g smør eller margarine
  • 1 dl kærnemælk

Fyld:

  • Frugtmos

Pynt:

  • Sammenpisket æg
  • 5 stk. hakkede mandler
  • 25 g perlesukker


Tilberedning:

  1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen til en ensartet dej, der deles i to kugler. Fedtstoffet skal ikke blødgøres.

  2. Sæt dejen et koldt sted (gerne køleskab) et par timer.

  3. Hver kugle trilles ud i cirkelform, ca. 30 cm i diameter, og deles i 8 trekanter.  Dette gøres ved først at dele cirklen i 2, så i 4 og til sidst 8 dele.

  4. På den brede ende af hvert dejstykke anbringes en tsk. fyld, og dejen rulles herefter op til horn fra den brede mod den smalle ende.

  5. Stryges med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker.

Bagetid:

Ca. 20 min. i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft 180 grader) på ovnens midterste rille.

Print Friendly