Junglelagkage

Junglelagkage – 10 portioner

Opskrift på : Junglelagkage

Ingredienser:Junglelagkage

  • Chokoladelagkagebunde
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 1/4 dl vand
  • 2 spsk. kakao
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt (eller bagepulver)

Til Fyld og pynt:

  • 1 brev kageMousse med chokoladesmag fra f.eks Dr.O
  • 1 stor moden banan
  • 2 dl flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • Ca. 2 spsk kogende vand
  • Krymmel og dekorationsfigurer
  • Dekorations glasur
  • 1/4 liter piskefløde


Tilberedning:

  1. Pisk æg og sukker skummende og luftig.
  2. Tilsæt vand og kakao og pisk det godt sammen.
  3. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen.
  4. Kom dejen i en smurt springform og bag lagkagebunden ved 200 C i ca. 25 min.
  5. Mærk efter med et træspyd om den er bagt.
  6. Der må ikke sidde dej på spyddet.
  7. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3.
  8. Lav 2 riller i bunden med en kniv hvor den skal deles.
  9. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertrå og læg det rund om bunden i rillen.
  10. Kryds tråden foran, og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden i gennem.
  11. Tilbered kagemoussen som anvist på Dr. O posen og overtræk kagebunden og banan i tynde skiver.
  12. Lad lagkagen trække til næste dag, så bliver den bedst.
  13. Rør flormelis, kakao og kogende vand sammen til en glasur og overtræk det øverste lag.
  14. Pynt straks med dekorationsfigurer og krymmel.
  15. Pisk fløden til flødeskum og pynt lagkagen rundt lags kanten.

vurder denne opskrift:

Print Friendly