Julecupcakes med creamcheese frosting

Julecupcakes med creamcheese frosting – 10 til 12 stk.

Opskrift på : Julecupcakes Med Creamcheese Frosting

Ingredienser:Julecupcakes med creamcheese frosting

  • 300 g mel
  • 1½ tsk. kanel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk brunt bagepulver
  • 150 g rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 50 g hakkede mandler
  • 50 g grofthakket chokolade
  • 1 tsk. vanillearoma
  • 2 æg
  • 1½ rapsolie
  • 1 dl kernemælk
  • 100 g revet æble

Til frosting/topping:

  • 300 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 100 g flødeost, neutral
  • 1 tsk. vanillearoma
  • Grøn konditorfarve
  • Evt. krymmel


Tilberedning:

  1. Tænd ovnen på 200 grader, eller varmluft 180 grader.
  2. Sigt mel, kanel, natron og bagepulver og bland det med sukker, salt, mandler og chokolade i en skål, og lav hul i midten.
  3. I en anden skål blandes vanillearoma, æg, olie, kernemælk og revet æble, som hældes i melblandingen.
  4. Vend dejen sammen og stop akkurat når dejen er ensartet.
  5. Fordel dejen i muffinsforme.
  6. Bag kagerne i 18-20 minutter.

Afkøl kagerne på en bagerist.

Frosting/topping:

  1. Creamcheese frosting: Pisk flormelis, smør, ost og vaniljearoma sammen med en håndmixer.
  2. Pisk i 5 minutter ved høj hastighed for at opnå en luftig frosting.
  3. Tilsæt grøn konditorfarve og pisk til farven er jævn.
  4. Hvis frostingen er for tynd kan mere flormnelis tilsættes.
  5. Fyld Frostingen i en sprøjtepose  med stjernetylle, sprøjt den ud på de afkølede cupcakes og pynt evt. med noget krymmel.

Tip:

Som alternativ til frosting smager disse Julecupcakes med creamcheese frosting, også skønt  med en glasur af flormelis og appelsinsaft.

vurder denne opskrift:

Print Friendly