Jordbærtærte

Jordbærtærte

Opskrift: Jordbærtærte

Ingredienser:Jordbærtærte - opskrifter på kager

  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram smør eller margarine
  • 50 gram flormelis
  • 1 æg
  • 250 gram rå,  rensede jordbær (til fyld)
  • Florsukker (til pynt)
  • 1 tsk. sukker


Tilberedning:

  1. Ælt mel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.
  2. Rul 2/3 af dejen ud i ½ cm tykkelse.
  3. Læg dejen i en tærteform, ca. 20 cm i diameter. Tryk forsigtigt dejen til i formensbund og sider, og tryk herefter den overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
  4. Fordel jordbærne over formens bund og drys med sukker. Rul den resterende del af dejen ud i ½ cm tykkelse og skær den i strimler på ca. 1 cm bredde. Læg strimlerne over fyldet som et fletværk.
  5. pensling, sammenpiskede æg. Drys med sukker eller perlesukker.

Bagetid:

Ca. 20 min. 220 grader i en forvarmet ovn eller 200 grader varmluft. Sidst men ikke mindst, lad tærten køle af, tag den ud af formen og pynt med flormelis. Server evt med flødeskum, vanillesukker eller creme fraiche.

BEMÆRK:

Tærten kan også bages med eksempelvis, blommer, brombær, blåbær eller hindbær.

Print Friendly