Jordbærmuffins

Jordbærmuffins

Opskrift: Jordbærmuffins

Ingredienser:

  • 250 gram jordbær
  • 250 gram mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 125 gram sukker
  • 2 æg
  • 1 dl olie
  • 1,5 dl jordbæryoghurt
  • 1,5 dl piskefløde
  • 10 gram vanilljesukker
  • 100 gram jordbærmarmelade
  • Til pynt bruges, flormelis og til bageformen bruges smør og lidt mel.


Tilberedning:

  1. Skyl og nip jordbærrene og skær 200 gram i fine tern.
  2. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en stor rørskål.
  3. Pisk æg, olie og yoghurt sammen og rør det hurtigt i melet med en ske, ingredienserne skal kun sådan lige være blandet sammen. Dejen må desuden ikke være elastisk.
  4. Vend de udskårne jordbær forsigtigt i.
  5. Smør en muffinbageform til 12 stk. og drys med mel og fyld dejen i.

Bagetid:

Ca. 30 minutter. 175 grader i en forvarmet ovn og varmluft 150 grader.

Til slut skal du:

  1. Stil bageformen til afkøling 5 minutter på en bagerist.
  2. Tag dine muffins ud af formen og lad dem blive helt kolde. Pisk fløden stiv og drys samtidig vaniljesukkeret i.
  3. Halver 50 gram jordbær, og halver alle muffins på tværs og smør en tsk.fuld marmelade ud på hver muffinbund. Læg en klat flødeskum på.
  4. Pynt så nogle muffins med flødeskum og halve jordbær, sigt flormelis over resten.

Dine Jordbærmuffins skal serveres med det samme, velbekommen :-)

Print Friendly