Jordbærlagkage

Jordbærlagkage

Opskrift på: Jordbærlagkage

Ingredienser:

  • 125 g hvedemel
  • 75 g smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl mælk
  • Saften og den gule revne skal af en citron
  • 2 tsk. bagepulver

Fyld

  • 150 g flormelis
  • 4 æggehvider

Pynt

  • 500 g rensede og skyllede jordbær
  • 2½ dl piskefløde


Tilberedning:

  1. Rør det blødgjorte fedtstof og sukker sammen.

  2. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen

  3. Tilsæt hvedemel og de øvrige ingredienser, og rør det hele til en ensartet dej.

  4. Pisk æggehviderne stive. Sigt flormelis, og bland det i lidt efter lidt. Piskes til en ensartet masse.

  5. Anbring dejen i 2 smurte og melede springforme (ca. 24 cm i diameter), og hæld marengsmassen (fyldet) ovenpå.

Bagetid:

Ca. 25 min. i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft 165 grader) på ovnens nederste rille.

Sidst men ikke mindst:

  1. Når bagværket er koldt: Anbring et lag piskefløde på den ene bund, og læg ovenpå et lag jordbær (bærrene deles).

  2. Læg den anden bund ovenpå, og pynt med de resterende jordbær og flødeskum.

Print Friendly