Jordbær-citronroulade

Jordbær-citronroulade – 10 til 12 stk.

Opskrift på : Jordbær-citronroulade

Ingredienser:Jordbær-citronroulade

  • 3 æg
  • 5-6 spsk. varmt vand 150 g sukker
  • 2 tsk. Madagascar vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Til fyld/pynt:

  • 2 dl piskefløde
  • Reven skal og saft fra ½ citron
  • 400 g jordbær
  • 4 tsk. Madagascar vaniljesukker
  • 50 g flormelis
  • 100 g mørk chokolade


Tilberedning:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varme.
  2. Fordel bagepapir i en form/lille bradepande (ca. 35 x 40 cm). Det er vigtigt, at bagepapiret går op over kanten, således at hele formen, og dejens kant er dækket af bagepapir.
  3. Pisk æg og vand, til det skummer. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk yderligere 2 minutter. Bland sigtet hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i en skål.
  4. Bland halvdelen i æggecremen, og pisk kort på det laveste trin. Rør resten af melblandingen i. Fordel dejen i bradepanden og bag kagen i 10 – 15 minutter.
  5. Vend straks efter bagning rouladen over på et viskestykke, drysset med sukker.
  6. Pensl bagepapiret på bagsiden af rouladen med koldt vand og træk det forsigtigt, men hurtigt af. Rul nu rouladen fra den korteste side op i viskestykket, og læg den i køleskabet.
  7. Fyld: Riv citronskallen og pres citronsaft ud i en skål. Vask jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Hæld vaniljesukkeret i fløden, og pisk til stift flødeskum. Bland jordbær og reven citronskal i flødeskummet og smag til med citronsaft.
  8. Rul forsigtigt rouladen ud, smør den med jordbær-citronflødeskummet og rul den sammen igen. Smelt chokoladen og dekorere rouladen.

Tip: 
Rouladedej og kagedej skal altid bages lige efter, at den er blandet. Mærk med hånden, om dejen er færdigbagt, før den tages ud af ovnen. Rouladedejen må ikke føles fugtig, men skal være blød. En rouladebund, der er bagt for længe, er tør og hård. Varmluft er ikke velegnet til bagning af rouladebunde.

vurder denne opskrift:

Print Friendly