Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød – 20 stk.

Opskrift på: Hvidløgsbrød

Ingredienser:Hvidløgsbrød - opskrifter på kager

  • 375 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 2 dl vand
  • 60 g smeltet smør
  • 2 spsk. yoghurt naturel

Til pynt:

  • Smeltet smør
  • Frisk persille
  • Hvidløg


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt sukker, salt, yoghurt, mel og smeltet smør.
  2. Ælt det hele sammen til en blød dej. Vend dejen ud på et melet bord og ælt den i ca. 10-15 min. til den er glat og elastisk.
  3. Læg dejen i en stor olieret skål. Lad den hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  4. Vend dejen ud på et melet bord og slå luften ud af dejen. Del den i 4, og del hver portion i 5.
  5. Form 20 boller og lad dem hvile 5-10 min., så de er nemme at rulle ud.
  6. Rul dem ud til cirkler på 7 cm og læg dem på en bageplade.
  7. Lad brødene hæve, tildækket og lunt, i ca. 20-30 min.

* Pynt: Straks brødene når de kommer ud af ovnen/grillen og pensles med en blanding af smeltet smør, knust hvidløg og finthakket persille.

Bagetid:

Ca. 5-8 min. øverst i 200 grader, forvarmet ovn (varmluft 180 grader).

De kan evt. nedfryses. Velbekomme

 

Print Friendly