Hindbærtærte

Hindbærtærte

Opskrift på : Hindbærtærte

Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør eller margarine
  • 50 g flormelis
  • 1 æg

Fyld

  • 250 g rå, renset hindbær
  • 1 tsk. sukker


Tilberedning:

  1. Ælt hvedemel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.

  2. Rul ⅔ af dejen ud i ½ cm’s tykkelse, og prik over det hele med en gaffel. Rul dejstykket op om en kagerulle eller lignende, og læg det hen over en lagkageform (ca. 22 cm i diameter).

  3. Tryk forsigtigt dejen til i formens bund og sider, og tryk den overskydende dej af på formens kant med en flad hånd.

  4. Fordel frugten over formens bund, og drys med sukker.

  5. Rul den resterende del af dejen ud i ½ cm’s tykkelse, og skær den i strimler på ca. 1 cm. bredde og i formens længde, og læg strimlerne over fyldet som et fletværk.

Bagetid:

Ca. 20 min. i en forvarmet ovn ved 220 grader, varmluft 200 grader på ovnens nederste rille.

  • Tag tærten ud af formen, når den er afkølet, og pynt den med flormelis eller flødeskum.

Print Friendly