Hindbærmoussekage på nøddebund

Hindbærmoussekage på nøddebund

Opskrift på: Hindbærmoussekage På Nøddebund

Ingredienser:

Nøddebund:Hindbærmoussekage på nøddebund

  • 200 g. hasselnødder, hurtigt ristet på panden og blendet fint.
  • 5 æggehvider
  • 200 g. rørsukker
  • 1 spsk mel


Tilberedning:

  1. Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs.
  2. Vend de hakkede nødder og melet i. (smuldr evt. nødderne fra hinanden først for at gøre det lettere at blande i)
  3. tegn en cirkel på 25 cm. i diameter på et ark bagepapir og smør massen ud på cirklen.
  4. Bages 18 min. ved 200 grader. lad afkøle helt.

Ingredienser:

Moussen:

  • 6 bl. husblads
  • 150 g. friske eller frosne hindbær
  • 150 gr. rørsukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer (150 g)
  • 7 dl. piskefløde

Tilberedning:

  1. Pisk æggeblommer og sukker i en skål i ca. 10 min, til en luftig æggesnaps.
  2. Blend hindbærene med en stavblender.
  3. varm hindbærpureen langsomt op i en gryde og udblød imens husblasen i koldt vand i 5 min. og vrid vandet fra.
  4. rør husblassen i den lune hindbær puree og varm det op til ca. 45 grader.
  5. Tag purren af varmen og lad afkøle let.
  6. Vend æggesnapsen ned i gryden lidt efter lidt.
  7. Pisk fløden til skum og rør en god skefuld skum ud i hindbær-ægge massen.
  8. Vend nu hindbær-ægge massen i flødeskummet.

Det hele samles:

  1. Læg nøddebunden på det fad du skal servere den på og find ringen fra en springform på 24-25 cm.
  2. Sæt ringen omkring bunden og fordel moussen over bunden.
  3. Sæt på køl et par timer (eller natten over)
Print Friendly