Hård nougat med honning

Hård nougat med honning (Sohân Assali)

Opskrift på : Hård Nougat Med Honning

Ingredienser:Hård nougat med honning (Sohân Assali) - lækre udenlandske kager

  • 200 g sukker
  • 3 spsk. honning
  • 3-4 spsk. olie
  • 1/4 tsk. stødt safran opløst i 2 spsk. rosenvand
  • 200 g pastacier og eller mandler, skåret i halve


Tilberedning:Hård nougat med honning (Sohân Assali) - Lækre udenlandkse kage opskrifter

  1. Hav en skål isvand klar.
  2. Hæld sukker, honning og olie på en teflonpande og varm blandingen langsomt op, mens der jævnligt røres i massen indtil sukkeret er smeltet.
  3. Når massen er gylden og tykflydende, tilsættes nødder under omrøring.
  4. Tilføj safranopløsningen og lad det koge et par minutter, men hold øje med, at nødderne ikke brænder på.
  5. Dryp en teskefuld af massen i skålen med isvand; hvis det stivner med det samme, så er blandingen færdig.
  6. Bred den varme masse ud på et stykke bagepapir og lad den afkøle. ( kan evt pyntes med mandler skåret i havle eller pastacier.)
  7. Massen skulle nu gerne være som hård karamel.
  8. Bræk eller skær karamellem i passende stykker.
Print Friendly