Gyldne horn med fyld

Gyldne horn med fyld – 15 stk.

Opskrift på : Gyldne Horn Med Fyld

Ingredienser:Gyldne horn med fyld

  • 150 g Hvedemel
  • 125 g smør eller margarine
  • ¼ dl fløde
  • 1 tsk. sukker
  • 5 g gær

Fyld:

  • Appelsinmarmelade

Pynt: 

  • 100 g hakkede mandler
  • Lidt sukker

Pensling:

  • 1 æggeblomme


Tilberedning:

  1.  Gæren opløses i fløden, hvorefter alle ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der hviler på et koldt sted (helst køleskab) i ca. 15. min.
  2. Del dejen i 2 lige store stykker, der formes til kugler og rulles cirkelrundt ud (25 cm i diameter). Hver cirkel skæres ud til 8 trekanter.
  3. På den brede ende af hver trekant anbringes en teskefuld appelsinmarmelade, hvorefter dejstykket rulles op til horn fra den brede ende.
  4. De 15 horn pensles med æggeblomme, drysses med hakkede mandler og sukker. De skal ikke efterhæve.

Bagetid:

ca. 12 min. i en forvarmet ovn ved 225 grader, (varmluft 210 grader) på ovnens midterste rille.

Print Friendly