Gulerodsbrød

Gulerodsbrød – 1 stk.

Opskrift på : Gulerodsbrød

Ingredienser:Gulerodsbrød - opskrifterpåkager.dk

  • 175 gram hvedemel
  • 150 gram groft rugmel
  • 50 gram fuldkornshvedemel
  • 100 gram revet gulerod
  • 1 dl lunken vand
  • 25 gram gær
  • 1 dl ymer
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker


Tilberedning:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen til den er glat og slipper skålen. Kom lidt mel på bordet og ælt dejen grundigt igennem, til den er blød og smidig.
  2. Lad dejen hæve i skålen, lunt og tildækket, ca. 1 time.
  3. Slå dejen ned og form et brød. Læg det på en bageplade med bagepapir og lad det efterhæve, lunt og tildækket, ca. 40 min.
  4. Pensling, brug varmt vand.

Bagetid:

10 minutter. 220 grader i forvarmet ovn, 200 grader varmluft. Skru ovnen ned til 200 grader, 180 grader varmluft, og bag brødet ydligere i ca. 30 minutter.

Print Friendly