Gulerodsboller

Gulerodsboller – 12 stk.

Opskrift På: Gulerodsboller

Ingredienser:Gulerodsboller - opskrifterpåkager.dk

  • 400 gram hvedemel
  • 200 gram revne gulerødder
  • 100 gram havregryn
  • 75 gram solsikkekerner
  • 2 dl ymer
  • 1 dl lunken vand
  • 50 gram gær
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 tsk. salt

Til pensling

  • 1 æg


Tilberedning:

  1. Hæld vand og ymer i en skål og opløs gæren heri.

  2. Tilsæt derefter brun farin, salt, solsikkekerner og revet gulerod.

  3. Ælt først havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 1 time.

  4. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og ælt den igennem.

  5. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min.

  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Bagetid:

Ca. 15 minutter på midterste rille i en 220 grader forvarmet ovn (eller varmluft 200 grader).

Print Friendly