Grovhvedebrød

Grovhvedebrød – 2 stk

Opskrift På: Grovhvedebrød

Ingredienser:Grovhvedebrød - opskrifterpåkager.dk

  • 1 kg hvedemel
  • 300 g fuldkornshvedemel
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 5 dl varmt vand


Tilberedning:

  1. Bland varmt vand og kærnemælk, så det er håndvarmt. Opløs gæren heri.
  2. Bland de øvrige ingredienser i, og slå dejen godt igennem. Dejen skal være ret lind.
  3. Hæld dejen i 2 smurte forme (1½ liter), uden at hæve først.
  4. Brødene sættes straks på nederste rille i en kold ovn.

Bagetid:

Sæt termostaten til 100 grader eller varmluft 90 grader, og lad brødene bage 30 minutter Derefter øges varmen til 220 grader eller varmluft 200 grader, og brødene bages endnu ca. 30 minutter.

 Til sidst:

  • Brødene tages ud af formene og køles af på en bagerist.
Print Friendly