Grovboller

Grovboller – 14 stk.

Opskrift På: Grovboller

Ingredienser:Grovboller

  • 450 hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 80 g margarine
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids kardemomme

Pensling

  • 1 æg


Tilberedning:

  1.  Lun mælken til den er håndvarm (ca. 37 grader), og opløs gæren heri.
  2. Resten af ingredienserne tilsættes og æltes sammen til en ensartet og smidig dej.
  3. Lad dejen hvile tildækket og lunt i 15 min.
  4. Dejen trilles ud til en pølse og deles i 14 lige store stykker, der formes til boller, og sættes til hævning tildækket og lunt i 20 min.
  5. Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Bagetid: 

Ca. 12-15 min. ved 250 grader, eller varmluft 230 grader og på ovnens midterste rille.

Print Friendly