Groft kærnemælksbrød

Groft kærnemælksbrød

Opskrift På: Groft Kærnemælksbrød

Ingredienser:Groft kærnemælksbrød

  • 450 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 3 dl kogende vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 35 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie


Tilberedning:

  1. Rør fuldkornshvedemel og kogende vand sammen, og lad det stå i 1-2 timer.
  2. Opløs gæren i kærnemælken. Kærnemælken må ikke være for kold.
  3. Tilsæt det skolede mel samt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er glat og smidig.
  4. Kom dejen tilbage i skålen, som er drysset med lidt mel. Lad den hæve lunt ca. 1 time.
  5. Ælt dejen let igennem, og form den til et rundt brød.
  6. Lad det efterhæve på bagepladen ca. 45 min.

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200 grader, varmluft 180 grader, på ovnens nederste rille.

Print Friendly