Groft brød med squash

Groft brød med squash – 2 stk.

Opskrift på : Groft Brød Med Squash

Ingredienser:Groft brød med squash - opskrifterpåkager.dk

  • 700 gram hvedemel
  • 300 gram sigtemel
  • 100 gram splet fuldkornsmel
  • 2 dl knækkede hvedekerner
  • 1 squash, ca 200 gram
  • 3 dl vand
  • 50 gram smør eller margarine
  • 5 dl kærnemælk
  • 50 gram gær
  • 1 spsk. salt


Tilberedning:

  1. Kog revet squash og hvedekerner i 3 dl vand o ca. 2 min.
  2. Hæld det hele inkl. vand i en skål og bland med kærnemælken.
  3. Rør gæren i når blandingen er håndvarm, ca. 37 grader.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne.
  5. Rør dejen grundigt. Dejen skal være blød.
  6. Lad dejen hæve, lunt og tildækket i ca. 30 min.
  7. Slå dejen ned og del i 2. Lad dejen hvile 5 min. og form 2 brød.
  8. Sæt brødene på en bageplade eller i 2 forme og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, ca 20 min.

Bagetid:

35-40 minutter. 200 grader i en forvarmet ovn eller 180 grader varmluft.

Print Friendly