Glutenfri middelhavsboller

Glutenfri middelhavsboller – 20 stk.

Opskrift på : Glutenfri Middelhavsboller

Ingredienser:Glutenfri middelhavsboller opskrift hos Opskrifterpåkager.dk

  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 10 soltørrede tomater (ca. 40 g)
  • 100 g udblødte, kogte kikærter uden lage
  • 1 ds. flåede hakkede tomater (400 g)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. Provence krydderi
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 450 g grov melmix


Tilberedning:

  1. Det er bedst at røre dejen med en røremaskine eller en kraftig håndmikser.
  2. Lun først vandet, og rør gæren ud i det.
  3. Pil løget og hak det fint. Hak de soltørrede tomater groft.
  4. Blend de afdryppede kikærter ud i de hakkede tomater.
  5. Rør alle ingredienserne godt sammen.
  6. Lad dejen hvile tildækket i ca. 15 min., og rør herefter igen i ca. 1 min.
  7. Dejen er meget klistret, så sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer.
  8. Skeerne kan dyppes i koldt vand, hvis dejen har svært ved at slippe.
  9. Bollerne kan også formes med en spiseske, som når man former frikadeller.
  10. Lav 20 boller.

Bagtid:

Ca. 25 min. ved 200 C på midterste ovnrille.

Note:

Afkøl dem på en bagerist.

Print Friendly