Glutenfri gulerodsboller
Opskrift På: Glutenfri Gulerodsboller
Ingredienser:
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkerkerner
- 2 dl hørfrø
- 4 dl kogende vand
- 2-3 gulerødder, groft revet
- 2-2½ dl lunkent vand
- ½ pakke gær
- 1½ spsk. Husk
- 1 tsk. havsalt
- 1 spsk. rørsukker
- ½ dl olivenolie
- 100 gram hasselnødder, blendet til mel
- 4 dl brune ris malet til mel
Tilberedning:
- Bland frø og kerner i en skål og overhæld det med 4 dl kogende vand. Lad det stå overdækket og trække i en times tid, mens resten forberedes.
- Hæld gær, husk, havsalt og rørsukker i en røreskål og bland det let.
- Tilsæt olivenolie og 2-2½ dl vand og rør det godt igennem. Husken skal gelere.
- Tilsæt de revne gulerødder.
- Blend/mal hasselnødder og brune ris og bland det godt sammen i en skål for sig.
- Hæld først blandingen med frø og kerner ned i gærvandet og rør det godt.
- Tilsæt derefter blandingen med ris- og hasselnøddemel. Rør i ca 10 minutter.
- Form dejen til 12 lige store boller.
- Lad dem hæve i 30 minutter tildækket.
Bagetid:
Ca. 30 minutter. 200 grader forvarmet ovn. Lad dem afkøle på bagerist.