Glutenfri gulerodsboller

Glutenfri gulerodsboller

Opskrift På: Glutenfri Gulerodsboller

Ingredienser:

  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 2 dl hørfrø
  • 4 dl kogende vand
  • 2-3 gulerødder, groft revet
  • 2-2½ dl lunkent vand
  • ½ pakke gær
  • 1½ spsk. Husk
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. rørsukker
  • ½ dl olivenolie
  • 100 gram hasselnødder, blendet til mel
  • 4 dl brune ris malet til mel


Tilberedning:

  1. Bland frø og kerner i en skål og overhæld det med 4 dl kogende vand. Lad det stå overdækket og trække i en times tid, mens resten forberedes.
  2. Hæld gær, husk, havsalt og rørsukker i en røreskål og bland det let.
  3. Tilsæt olivenolie og 2-2½ dl vand og rør det godt igennem. Husken skal gelere.
  4. Tilsæt de revne gulerødder.
  5. Blend/mal hasselnødder og brune ris og bland det godt sammen i en skål for sig.
  6. Hæld først blandingen med frø og kerner ned i gærvandet og rør det godt.
  7. Tilsæt derefter blandingen med ris- og hasselnøddemel. Rør i ca 10 minutter.
  8. Form dejen til 12 lige store boller.
  9. Lad dem hæve i 30 minutter tildækket.

Bagetid:

Ca. 30 minutter. 200 grader forvarmet ovn. Lad dem afkøle på bagerist.

Print Friendly