Glutenfri æblekanelboller

Glutenfri æblekanelboller – 12 stk.

Opskrift på : Glutenfri Æblekanelboller

Ingredienser:Glutenfri æblekanelboller hos www.opskrifterpåkager.dk

  • 100 g quinoa
  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk. Fiber Husk
  • 2 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1 stort æble
  • 1 spsk. fedtstof
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 250 g glutenfri melmix

Pynt:

  • 1 æg
  • 1 spsk. kanelsukker


Tilberedning:

  1. Kog quinoaen i vandet i ca. 10 min., afkøl det herefter.
  2. Kom gær, Fiber Husk og mælk i en røremaskine, og pisk det sammen.
  3. Riv æblet groft.
  4. Tilsæt, mens maskinen kører, resten af ingredienserne i den rækkefølge, som de står, og pisk dejen grundigt i mindst 10 min.
  5. Lad dejen hvile tildækket i maskinen i ca. 1 time.
  6. Rør den derefter i ca. 1 min.
  7. Dejen er klistret, så det er nemmest at forme bollerne med en spiseske dyppet i koldt vand.
  8. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  9. Pensel med sammenpisket æg, og drys kanelsukker over.

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200 C på midterste ovnrille.

Note:

Afkøl dem på en bagerist.

Print Friendly