Gammeldags brunkager

Gammeldags brunkager – 100 til 120 stk.

Opskrift på : Gammeldags Brunkager

Ingredienser:Gammeldags brunkager

  • 1½ tsk. potaske
  • ½ dl vand
  • 250 g smør
  • 200 g sirup
  • 200 g sukker
  • 1 pose (50g) hakkede mandler
  • 1 bæger (100g) sukat eller appelsinskal
  • 1 pose brunkagekrydderi.
  • 500 g hvedemel


Tilberedning:

  1. Opløs potasken i vandet.
  2. Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i.
  3. Afkøl massen til den er lunken.
  4. Bland mandler, sukat/appelsinskal sammen med sigtet brunkagekrydderi og hvedemel i en skål.
  5. Rør sukkermassen i melblandingen og ælt dejen til den er ensartet og smidig.
  6. Tril dejen til tykke stænger, ca 4 cm i diameter, og lad dem hvile i køleskabet i mindst 12 timer.
  7. De afkølede dejstænger skæres i tynde skiver og lægges på en bagepalde beklædt med bagepapir.

Bagetid:

8-10 minutter i en forvarmet ovn 180 grader eller varmluft 160 grader.

Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Print Friendly