Fuldkornsbrød med blåbær

Fuldkornsbrød med blåbær – 2 stk.

Opskrift På: Fuldkornsbrød Med Blåbær

Ingredienser:Fuldkornsbrød med blåbær

Fordejen:

  • 4 dl koldt vand
  • 360 gram fuldkornsmel
  • 5 gram gær

Slutdejen:

  • 10 gram gær
  • 1 dl koldt vand
  • 40 gram honning
  • 50 gram smør eller margarine
  • 450 gram hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 25-50 gram frosne blåbær

Til formen: 

  • 1/4 – 1/2 dl olie, gerne koldpresset olivenolie


Tilberedning:

Fordejen:

  1. Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt melet og rør rundt.
  2. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den står i 3 timer ved stuetemperatur.

Slutdejen

  1. Opløs gæren i fordejen. Tilsæt vand, honning, feddtstof, mel og salt.
  2. Ælt dejen ved lav hastighed i ca. 5 min. Derefter kraftigt i ca. 5 min. til dejen er elastisk, smidig og skinnende.
  3. Tilsæt de frosne blåbær under kratig æltning. ca. 20 sek.
  4. Smør en stor form 25×35 cm med madolien. Læg dejen ned i formen og dæk den med husholdningsfilm. Lad dejen hvile i 1 time ved stuetemperatur.
  5. Rul dejen med et let tryk, langside mod langside.
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug fuldkornsmel). Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget, da det er meningen at brødet skal være grovporet. Skær dejen i to aflange stykker. Skru forsigtigt dejstykkerne og læg dem ned i smurte brødforme (1 1/2 liter). lad hæve, lunt og tildækket, i 1 time.

Bagetid:

Ca. 30 minutter i en 250 grader forvarmet ovn, varmluft 230 grader med en bageplade nederst i ovnen.

Sidst dog ikke mindst:

  1. Sæt brødene i ovnen og skru ned på 200-225 grader, eller varmluft 180-200 grader og hæld samtidig 1/2 dl varmt vand på bradepanden i bunden af ovnen. Luk ovnen straks.
  2. Efter 10 min bagning åbnes ovndøren i 5 sek. Efter 20 min. gentages dette.
  3. Afkøles på en bagerist.
Print Friendly