Frugtlagkage

Frugtlagkage

Opskrift på: Frugtlagkage

Ingredienser:

  • 150 g hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • ½ tsk. bagepulver

Fyld

  • 3 æggeblommer
  • 4 tsk. sukker
  • 2 appelsiner
  • 1 banan
  • 1 æble
  • 2 tsk. flormelis
  • 3 blade husblas
  • Flødeskum af ½ l piskefløde

Pynt

  • Ca. 30 stk. blå eller grønne druer
  • Flødeskum


Tilberedning:

  1. Rør blødgjort fedtstof og sukker sammen, og tilsæt æggene et ad gangen.
  2. Sigt bagepulver i hvedemelet, bland det i dejen og rør den til en ensartet masse.
  3. Anbring den færdigrørte dej i 3 smurte og melede lagkageforme.

Bagetid:

Ca. 5 min. i en forvarmet ovn ved 240 grader, varmluft 220 grader

Sidst men ikke mindst:

  1. Læg lagkagebundene sammen, når de er afkølet. Det skal helst gøres et par timer før serveringen, så lagkagen får lov at trække.
  2. 1 appelsin, 1 banan og 1 æble skrælles og skæres i terninger og drysses med flormelis.
  3. Rør æggeblommerne hvidt med sukkeret, tilsæt det udblødte husblas, når det er ved at stivne vendes halvdelen af flødeskummet forsigtigt i sammen med frugterne.
  4. Pres den anden appelsin og stænk saften på bundene, der skal have lov at trække lidt ned.
Print Friendly