Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød Opskrift:

Ingredienser:Franskbrød

  • 1 kg hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 50 gram blødt smør eller margarine
  • 50 gram gær
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt


Tilberedning:

  1. Lun mælken til den bliver håndvarm ca 37 grader, hæld mælken op i en stor skål og opløs gæren deri. Tilsæt smør eller margarine.
  2. Bland sukker, salt og mel i og ælt dejen godt igennem Der skal æltes til dejen er ensartet og uden klumper.
  3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse, ca. 25 min.
  4. Drys mel på bordet og ælt dejen igennem. Del dejen i to, form dem til kugler og lad dem hvile 2-3 minutter, så bliver dejen lettere at arbejde med.
  5. Rul kuglerne til 2 pølser.
  6. De 2 franskbrød kan enten anbringes i smurte 2 liters forme, eller stilles direkte på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad brødene efterhæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse er opnået, ca. 25 min.
  8. Ligger du brødene i bageforme snittes de på langs med en kniv, hvis de tværtimod ligger på en plade, skal de snittes på tværs.
  9. Til pensling bruges mælk.

Bagetid:

Ca. 35 minutter.220 grader i en forvarmet ovn eller 200 grader varmluft, brug mederste rille. Til sidst sættes brødene til afkøling på en bagerist.

Print Friendly