Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Opskrift på: Fødselsdagsboller

Ingredienser:Fødselsdagsboller - opskrifterpåkager.dk

  • 500 g hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • 75 g gær
  • 2 æg
  • Ca. 2½ dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt (5 g)
  • 1 tsk. kardemomme

Til fyld

  • 50 g rosiner
  • 50 g orangeterninger eller sukat

Til pynt

  • Æggestrygelse
  • Perlesukker


Tilberedning:

  1. Lun mælken, og opløs gæren i den lune mælk. Gæren må ikke varmes med.

  2. Ælt hvedemel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej.

  3. Del dejen i tre lige store dele, form hver del til en kugle, og lad dem hvile i et par min.

  4. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cm’s længde, og del dejpølsen i 8 stykker.

  5. Form stykkerne til boller, og anbring dem på to bageplader med bagepapir.

  6. Pisk ægget til æggestrygelse, og pensl bollerne. Drys med perlesukkker.

  7. Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.

Bagetid:

Ca. 10 min. i en forvarmet ovn ved 250 grader eller varmluft 230 grader på ovnens midterste rille.

Print Friendly