Fletbrød

Fletbrød – 2 stk.

Opskrift På : Fletbrød

Ingredienser:Fletbrød - opskrifter på kager

  • 800 hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 4 dl varmt vand
  • 1 æg
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt

Til pynt

  • Æg til æggestrygelse
  • Fuldkornshvedemel


Tilberedning:

  1. Bland det varme vand og kærnemælk, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen til den er ensartet.
  3. Stil den til hævning tildækket og lunt i ca. 30 min.
  4. Del dejen i 6 lige store stykker, og form dem til boller, der hviler 2-3 min.
  5. Tril dejbollerne til lange pølser (40 cm), der flettes 3 og 3. Tryk enderne flade og stik dem ind under fletningerne.
  6. Brødene sættes på en smurt bageplade og efterhæver tildækket og lunt i ca. 20 min.
  7. Pisk ægget, pensl brødene med æggestrygelsen og drys med fuldkornshvedemel.

Bagetid:

Ca. 40 min. i en forvarmet ovn ved 200 grader, eller varmluft 180 grader på ovnens nederste rille.

Print Friendly