Fedtfattig lagkage

Fedtfattig lagkage

Opskrift: Fedtfattig Lagkage

Ingredienser:

  • 250 gram Fløde 38 %, piskefløde
  • 275 gram Hvedemel
  • 100 gram Frugtsaft, blandet, sødet, koncentreret
  • 500 gram Jordbær, rå
  • 9 M Æg, hele, rå
  • 15 gram Bagepulver
  • 15 gram Bagepulver
  • 100 gram Sukker, demerara
  • 380 gram Sukker, stødt melis (saccharose)
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk bagepulver
  • 100 gram fromage frais
  • 300 gram Flormelis
  • 5 gram vaniliepulver


Tilberedning:

  1. Der bages 3 bunde, hver på i en hel bradepande. Til hver bund bruges 3 æg, 1 ½ dl sukker, 1 ½ dl hvedemel og en spsk fromage frais og 1 tsk bagepulver.
  2. Æg og sukker piskes til meget luftigt skum, fromage frais røres i og til slut piskes de tørre ingredienser i. Hældes på smurt bagepapir og bages ca. 6 min v. 200 grader. (man kan undlade at smøre bagepapiret, så skal man sætte bagepapiret på et fugtigt viskestykke, lige når den kommer ud af ovnen. På den måde kan man også få bunden til at slippe.) Stilles til afkøling.
  3. Der laves fyld af 500 g jordbær, skåret i skiver og drysset m. 100 g rørsukker. en kvart liter piskefløde piskes til stift skum og vendes i 500g fromage frais sammen med vaniliepulver (man kan selvfølgelig bruge vaniliesukker, så skal sukkermængden på jordbærene bare reduceres tilsvarende.
  4. Massen lægges lagvis med bundene.
  5. Der laves glasur af flormelis og saft, pynt m. jordbær (gem evt. også lidt flødeskum til pynt.

 

Velbekomme med din fedtfattig lagkage :-)

Print Friendly