Fedtfattig jordbærkage

Fedtfattig jordbærkage

Opskrift: Fedtfattig Jordbærkage

Ingredienser:

Til bund:

  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 75 gram sukker
  • 30 gram lysirup
  • 35 gram hvedemel
  • 50 gram rå marcipan
  • 50 gram æblemos
  • 2 tsk. bagepulver

Ingredienser:

Til kagecreme:

  • 1 æg
  • ½ tsk. vanillesukker
  • 1 spsk. maizena majsstivelse
  • 1 dl skummetmælk
  • 25 gram rå marcipan

Ingredienser:

Til pynt:

  • 400 gram vaskede jordbær
  • 200 gram ribsgelé
  • 50 gram mørk chokolade


Tilberedning:

Bund: 

  1. Æggeblommen piskes sammen med sukker og sirup.
  2. Marcipanen rives groft og tilsættes sammen med æblemosen. Hvedemel og bagepulver tilsættes.
  3. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
  4. Bunden bages i en smurt springform.

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200 grader forvarmet ovn.

HUSK. Grofthakket chokolade fordeles straks over den lune kagebund, og pensles i et jævnt lag.

Tilberdning:
Creme: 

  1. Alle ingredienser til cremen piskes godt sammen i en gryde.
  2. Cremen varmes op men må ikke koge. Når den begynder at blive tyk, tages den af varmen. Når kagebunden er helt kold og chokoladen stivnet – smøres cremen på bunden.

TIP:

Pynt kagen med jordbær.  Ribsgeleen varmes op i en gryde og når den er flydende, fordeles den over tærten.

Print Friendly