Fastelavnsboller

Fastelavnsboller – 24 stk.

Fastelavnsboller Opskrift

Ingredienser:Fastelavnsboller

  • 500 gram hvedemel
  • 200 gram smør eller margarine
  • 50 gram sukker
  • 50 gram gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk kardemomme


Tilberedning:

  1. Lun mælken til små 37 grader og opløs gæren heri.
  2. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej
  3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse, ca. ½ time.
  4. Del dejen i tre lige store dele. Form dem til kugler og lad dem hvile i 2 til 3 min.
  5. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cm. længde. Del dem hver 8 stykker og form dem til boller.
  6. Skal bollerne være åbne så tryk en fordybning midt i bollerne og kom fyld i.
  7. Skal bollerme være lukkede så tryk eller rul hver bolle ud til en firkant. Kom fyld på midten og luk bollen ved at samle de 4 hjørne på midten. Sæt bollerne på en bagplade med samlingen nederst.
  8. Ved Pensling bruger du sammenpisket æg.

Bagetid:

Ca. 15 minutter.  220 grader forvarmet ovn eller varmluft 200 grader.

Husk: Lad fastelavnsbollerne køle helt af, inden du begynder med at pynte med glasur.

Print Friendly