Elefantører

Elefantører (Gush-e fil) – 35 stk.

Elefantører minder lidt om danske klejner.

Opskrift på : Elefantører

Ingredienser:Elefantører (Gush-e fil) - udenlandske kage opskrifter

  • ½ dl yoghurt naturel
  • 3 æg
  • ½ dl olie eller 50 g smør
  • 5 dl mel
  • Olie til stegning


Tilberedning:

  1. Kom yoghurten i en skål og blad æggene i.
  2. Tilsæt olien og melet.
  3. Bland det hele godt sammen til en dej.
  4. Tilsæt evt. lidt mere mel i, hvis dejen er for klisteret.
  5. Form dejen til kugler på størrelse med en lille mandarin og rul dem ud på et bræt og form dem som elefantøre.
  6. Kom lidt olie på en pande og steg stykkerne, til de er lysebrune.
  7. Kagerne kan serveres med en sukkersauce, som tilberedes af ½ liter vand og 2 dl sukker i en kasserolle, der bringes i kog under omrøring.
  8. Lad saucen afkøle og derefter dyp elefantørerne og server dem på et fad

 

Print Friendly