Efterårskage med lime

Efterårskage med lime

Opskrift på : Efterårskage Med Lime

Ingredienser:

  • 250 g  Hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • Revet skal af 2 økologiske lime
  • 2 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 100 g hvid chokolade
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner

Til lagen (lime):

  • Saft af 2 lime
  • 50 g sukker

Til topping:

  • 200 g flødeost naturel
  • 50 g flormelis
  • Saft og revet skal af 1 økologisk lime


Tilberedning:

  1. Smelt smørret og lad det køle af.
  2. Pisk æg, sukker og vanillesukker skummende. Rør smørret og derefter limeskallen i.
  3. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Hak chokolade og hasselnøddekerner groft, vend det i dejen og hæld den i et ildfast fad eller springform.

Bagetid:

Ca. 40-45 minutter ved 185 grader eller varmluft 170 grader.

  • Mens kagen bager, koges ingredienserne til limelagen sammen i 2-3 min.
  • Lad kagen afkøle i 10 min. og hæld limelagen over.

Topping: Rør alle ingredienserne til toppingen sammen, så den er blød, og fordel den over den kolde kage.

Print Friendly