Daddelkage

Daddelkage (Ranginak)

Denne kage stammer oprindelig fra byen Shirâz og er ret populær i den sydlige del af Iran, hvor der også dyrkes dadler.

Opskrift på : Daddelkage

Ingredienser:Daddelkage (Ranginak) - udenlandske kager

  • 2-300 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 100 g floormelis
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 10-15 dadler
  • 100 g valnødder, knuste eller halve
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. sesamfrø og/eller hakkede pistacier


Tilberedning:Daddelkage (Ranginak) - lækre udenlandske kager

  1. Smørret smuldres i melet.
  2. Flormelis, kanel og kardemommen blandesi, og dejen æltes sammen.
  3. Lad den hvile 1 times tid, inden den deles i 2 dele, rulles ud og lægges i en smurt tærteform eller et fad.
  4. Fjern stenene fra dadlerne og fyld dem med valnød.
  5. Læg dem oven på dejen i fadet.
  6. Rul resten af dejen ud, så den passer til fadets størrelse.
  7. Læg den oven på dadlerne og pres den til.
  8. Dejen pensles med æg.
  9. Drys pistacienødder eller sesamfrø på og bag kagen.

Bagetid:

Ca. 30 minutter i en forvarmet ovn, 150 grader.

 

Print Friendly