Clafoutis – Fransk kirsebærtærte

Clafoutis – Fransk kirsebærtærte – 4 pers.

Opskrift på: Clafoutis – Fransk kirsebærtærte

Ingredienser:Clafoutis - Fransk kirsebærtærte

  • 300 g udstenede kirsebær – friske, syltede el. optøede frosne

Creme

  • ¼ l mælk
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. majsstivelse

Mandelcreme

  • 100 g mandelmel el. meget finthakkede mandler
  • 100 g flormelis
  • ½ tsk. majsstivelse
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg

Tilberedning:

Creme:

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en tykbundet gryde.
  2. Pisk majsstivelse og mælk i og varm det til lige ved kogepunktet under piskning.
  3. Tag gryden fra varmen.
  4. Drys lidt sukker over cremen, så den ikke trækker skind.

Mandelcreme:

  1. Bland mandler, flormelis og majsstivelse.
  2. Rør det bløde smør i og rør æggene i.
  3. Bland de to slags cremer og vend kirsebærrene i.

Kom blandingen i et velsmurt tærtefad. Bag kagen ca. 40 min. ved 180° på midterrillen. Servér kagen lun med flødeskum pisket med vanilje eller vaniljeis til.

Tip: Clafoutis kan laves med alle mulige frugter, æbler, pærer, solbær, rabarber eller blommer. Kun fantasien sætter grænser.

Print Friendly