Citruskage

Citruskage

Opskrift: Citruskage

Ingredienser:

citruskage

  • 350 g sukker
  • 400 g smør
  • kornene af 1 vaniljestang
  • 200 g marcipan
  • 450 g mel
  • Saft + skal af 4 citroner
  • Saft + skal af 6 appelsiner
  • 6 spsk sukker


Tilberedning:

  1. Pisk smør og sukker hvidt og cremet sammen med vanilje.
  2. Pisk marcipanen i og vend herefter med og 1/3 af citrusskallen i.
  3. Smør en bradepande på 39×27 cm og fordel dejen her.
  4. Bag kagen ved 180 grader i 55-60 min. Det kan variere alt efter ovn, så hold øje og lav en stiktest i midten.
  5. Hæld citrussaft, skal, tom vaniljestang og sukker i en gryde og varm det op til sukkeret er helt opløst.
  6. Når kagen er færdig skal du stikke den over hele overfladen med en smørkniv (ikke spids kniv) og fordel siruppen over.

 kilde

Print Friendly