Citronmuffins

Citronmuffins – 12 stk.

Opskrift På: Citronmuffins

Ingredienser:Citronmuffins uden glasur - opskrifterpåkager.dk

  • 175 gram smør
  • 170 gram sukker
  • 10 gram vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 4 æg
  • 2 citroner
  • 325 gram mel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 5 spsk. mælk
  • 6 spsk. flormelis


Tilberedning:

  1. Pisk smør, 150 gram sukker, vaniljesukker og salt sammen med et piskeris.
  2. Rør æggene i et ad gangen.
  3. Vask 1 citron og riv den. Halver den efterfølgende og pres saften ud.
  4. Rør citronskal og saft i æggemassen.
  5. Bland mel og bagepulver og rør det hurtigt i dejen skiftevis med mælken
  6. Sæt papirforme i en muffinbageform til 12 stk. og fyld hver form 3/4 op med dej.

Bagetid:

Ca. 30 minutter. 175 grader forvarmet ovn eller varmluft 150 grader.

Sidst men ikke mindst:

  1. Lad dem køle af i ca. 1 times tid.
  2. Skyl så nu den anden citron og halver den imens.
  3. Skær den ene halvdel i både af forskellige størrelser og vend dem i 20 gram sukker.
  4. Pres den anden halvdel.
  5. Rør flormelis og citronsaft sammen til en tynd glasur på alle dine muffins og pynt dem med citronbåde.

Så dine citronmuffins klar til at blive serveret. Yderst velsmagende og kan sagtens nedfryses til senere servering hvis det lyster. Kan evt smages med lidt creme fraiche.

Print Friendly