Citronmåne

Citronmåne

Opskrift: Citronmåne

Ingredienser:citronmåne

  • 105 gram marcipan
  • 260 gram blød smør
  • 210 gram mel
  • Saften af 1 1/2 citron
  • Kornene af 1 vanillestang
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 5 æg
  • 225 gram sukker
  • Skal fra de 2 1/2 citroner


Tilberedning:

  1. Rør smør, marcipan, vanillekorn og sukker blødt.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
  3. Vend forsigtigt mel, bagepulver og citronskal i.
  4. Hæld dejen i en smurt form.

Bagetid:

Ca. 25-30 minutter. 175 grader forvarmet ovn, indtil  overfladen er gylden over det hele.

Til Frosting:

  • 500 gram flormelis
  • 200 gram flødeost naturel
  • 50 gram smør, blødt
  • Saften af 1 citron

Tilberedning:

  1. Pisk smør godt igennem med et par skefulde flormelis.
  2. Pisk flødeosten i sammen med flormelis og saften af 1/2 citron.
  3. Smag til med citronsaft og smør cremen på den kolde kage.

kilde

Print Friendly