Citron lagkage

Citron lagkage

Opskrift på : Citron Lagkage

Ingredienser:Citron Lagkage

  • 125 g smør
  • 4 dl mel
  • 100 g af hasselnøddekerner
  • 1 æg

Citroncreme:

  • 2 citroner
  • 4 æggeblommer
  • 2 1/2 dl sukker
  • 125 g smør

Marengs:

  • 5 æggehvider
  • 3 dl sukker
  • 50 g mandelflager


Tilberedning:

  1. Smuldr smør og mel med fint hakkede hasselnødder. Bland æg i og lad dejen afkøle i ca. 30 minutter.
  2. Tryk dejen ud i en tærteform. Prik huller med en gaffel og bag den ved 200 ° C i ca. 10 minutter.
  3. Vask citronerne godt og riv skallen fint. Pres saften og bland det hele sammen med æggeblommer og sukker i en lille gryde.
  4. Smelt smørret og bland det i æggemassen.
  5. Varm blandingen over medium varme, indtil det begynder at blive tykt. Pas på – bør den ikke koge! Hæld citroncremen i den afkølede tærtedej og spred den jævnt.
  6. Pisk æggehvider og drys sukker over.
  7. Pisk indtil marengsen er stiv og blank.
  8. Spred marengsen forsigtigt oven på citroncremen og drys med mandelflager på toppen. Øg varmen i ovnen til 220 ° C og bag tærten i 8-10 minutter, indtil marengsen er gylden.

vurder denne opskrift:

Print Friendly