Chokolademoussekage

Chokolademoussekage – 10 til 12 stk.

Opskrift på : Chokolademoussekage

Ingredienser:Chokolademoussekage - opskrifterpåkager.dk

  • 60 g smør
  • 50 g mørk, hakket chokolade
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk.vaniljesukker
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 75 g hvedemel
  • 1 pose Kagemousse med chokoladesmag
  • 2½ dl letmælk
  • Chokoflager


Tilberedning:

  1. Smelt smør og hakket chokolade i en gryde.
  2. Pisk æg og sukker luftigt i en skål og vend sigtet vaniljesukker, bagepulver og hvedemel i æggemassen.
  3. Rør chokoladesmørret i dejen, og hæld dejen i en smurt form ( 20 cm i diameter)

Bagetid:

Ca. 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. Kagen skal helst være tung og svampet.

Afkøl kagen på en bagerist.

Kagemousse:

  1. Bland posens indhold med 2½ dl letmælk.
  2. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.

Fordel kagemoussen oven på kagen. Skær kagen fri med en paletkniv og dekorer med chokoflager. Kagen løsnes lettere, hvis den sættes i køleskabet 1 time inden den skæres fri. Chokoladekagen kan med fordel laves dagen inden servering.

vurder og del denne opskrift:

Print Friendly