Chokoladekage med cognacsmørcreme

Chokoladekage med cognacsmørcreme

Opskrift på : Chokoladekage Med Cognacsmørcreme

Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør eller margarine
  • 200 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 1 tsk. natron
  • 3 æggehvider
  • 1½ dl mælk
  • 125 g chokolade

Cognacsmørcreme:

  • 50 g smør eller margarine
  • 50 g flormelis
  • 2 tsk. cognac


Tilberedning:

  1. Kog fedtstof, mælk og chokolade, og lad det afkøle.
  2. Rør sukker og æggeblommer i.
  3. Sigt natron i Amo Hvedemel, bland det i, og rør dejen til en ensartet masse.
  4. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i massen.
  5. Hæld den færdigrørte masse i en smurt springform.

Bagetid:

Ca. 45 min. i en forvarmet ovn på 175 grader, eller varmluft 165 grader på ovnens nederste rille.

Rør ingredienserne til cognacsmørcremen sammen og når kagen er afkølet, skæres den igennem, og cognac-smørcremen smøres mellem lagene.

Print Friendly