Chokoladecupcakes med lakridsfrosting

Chokoladecupcakes med lakridsfrosting – 18 stk.

Opskrift på : Chokoladecupcakes Med Lakridsfrosting

Ingredienser:Chokoladecupcakes Med Lakridsfrosting

  • Æg – 3 stk.
  • Sukker – 225 g.
  • Margarine – 1½ dl. (flydende)
  • Vaniliesukker – 1½ tsk.
  • Creme fraiche – 1 dl. (9%)
  • Kaffe – 2 spsk. (Kold og stærk)
  • Hvedemel – 250 g.
  • Kakaopulver – 3 spsk. (Usødet)
  • Bagepulver – 2 tsk.
  • Salt – 1 knivsspids
  • Chokolade – 100 g. (80% mørk)

Frosting:

  • Chokolade – 200 g. (Hvid)
  • Flødeost – 200 g. (Naturel, light)
  • Lakridspulver – 2 spsk.

Tilberedning:

  1. Sæt to gryder over komfuret til et vandbad og smelt henholdvis den mørke og den hvide chokolade over vandbadet. Pas på der ikke kommer vand ned til chokoladen. Tag skålene med chokolade af gryderne og lad dem køle lidt af.
  2. Æg, sukker og vanilie piskes sammen indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt herefter den mørke chokolade, margarine, creme fraiche og kaffe og pisk godt igennem.
  3. Melet blandes med resten af de tørre ingredienser og puttes i dejen, hvorefter det røres godt sammen, så man undgår klumper af mel. Alternativt kan det sies i dejen.
  4. Dejen fordeles i ca. 18 muffinsforme som kun fyldes op til de er lidt over halvt fyldte, da de flyder over hvis de overfyldes, hvilket jeg fandt ud af på den hårde måde.

Bagetid:

175 grader (varmluft 160) i ca. 15-18 minutter.

NOTE:

Du kan mærke om de er færdige ved at stikke i dejen med en kødnål. Der må ikke hænge dej ved nålen
Lad kagerne afkøle helt eller  evt. stilles i køleskab eller på frys i en lille halv time.

Frostingen.

Bland den hvide chokolade sammen med flødeosten og lakridspulveret. Blandingen stilles på køl indtil kagerne er afkølede nok til at frostingen kan kommes på.
Rør frostingen godt igennem når den er taget ud af køleskabet, put det i en sprøjtepose, evt med en stjerneformet tyl og sprøjt det på kagerne. Drys med en lille smule lakridspulver og server.

Print Friendly