Chokoladeboller

Chokoladeboller

Opskrift på : Chokoladeboller

Ingredienser:Chokoladeboller

  • 50 gram gær
  • ca 800 gram mel
  • 4 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. groft salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram mørk chokolade


Tilberedning:

  1. Smelt smøret og rør det sammen med kærnemælken.
  2. Smuldr gæren ud deri og rør til den er opløst
  3. Rør sukker, salt og æg deri.
  4. Ælt mel i dejen lidt til den er som tyk grød og ælt chokoladen i. Ælt resten af melet i lidt efter lidt til dejen er mættet og er let klistret. Ælt den grundigt i 10 minutter
  5. Lad dejen hæve tildækket i en skål i 1 times tid
  6. Del dejen i 14 stykker og form dem til boller.
  7. Lad bollerne hæve på bagepladen i 30 min.
  8. Pisk et æg sammen og pensel forsigtigt bollerne.

Bagetid:

Ca. 12 minutter. 200 grader forvarmet ovn til de er gyldne

Dine Chokoladeboller kan evt. serveres med en lille klat smør.

Print Friendly