Chocolate mudcake

Chocolate mudcake

Opskrift: Chocolate Mudcake

Ingredienser:Chokolate mudcake

  • 250 g. smør
  • 250 g. mørk chokolade
  • 4 tsk instant kaffe pulver/granulat
  • 1,8 dl vand
  • 300 g. mel iblandet 2 tsk. bagepulver og ½ tsk fint salt
  • 60 g. kakao
  • ½ tsk natron
  • 550 g. sukker
  • 4 æg
  • 8 tsk. rapsolie
  • 1,25 dl. kærnemælk, cheasy A38 kan også bruges


Tilberedning:

  1. Beklæd springformen ved først at smøre den med margarine og derefter lægge en bund i og sætte en forhøjet kant af bagepapir på. Den kan godt finde på at hæve over.
  2. Luk samlingen med en papirclips eller en “split” af foldet bagepapir.
  3. Smelt smør, chokolade og kaffe sammen med vand i en kasserolle ved svag varme. Det tager en del tid om at smelte helt sammen, men rør i det jævnligt. Begynd på at lave resten af dejen imens.
  4. Sigt melblandingen, kakao og natron sammen i en stor skål. sukker tilsættes og det hele blandes godt.
  5. Når chokolade/smør massen er helt smeltet og blank røres den i mel/kakao/sukker blandingen i den store skål. Sørg for at komme helt ned i bundet og få rørt alt “melen” ud.
  6. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen i en lille skål med er gaffel og bland det i resten.
  7. Hæld dejen i den klargjorte form og bag 1 time 35 min – 1time 50 min ved 160 grader til kagen er færdig. Den er ret klæg når den er færdig, så den skal ikke bages helt tør. Det er også en god ide kke at åbne lågen og “pille” ved kagen alt for meget. Det kan få den til at falde sammen i midten.
  8. Når din chocolate mudcake er afkølet helt, pakkes den ind i film mens den er i springformen. Den skal pakkes meget! godt i. Put den herefter i en lukket pose og sættes i køleskabet et par dage.

Så din chocolate mudcake klar til servering :-) mums

 kilde

Print Friendly