Chocolate chip pound cake

Chocolate chip pound cake

Opskrift: Chocolate Chip Pound Cake

Ingredienser:Chocolate chip pound cake

  • 200 gram smør
  • 200 gram flødeost
  • 300 gram sukker
  • kornene af en stang vanille
  • 2 spsk. kærnemælk (eller creme fraich)
  • 5 æg
  • 330 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  •  Et nap salt
  • 100 gram mørk chokolade, hakket
  • Evt. 1 dl hvid chokolade, hakket


Tilberedning:

  1. .Pisk smør og flødeost luftigt.
  2. Tilsæt sukker, vanillekorn og kærnemælk og pisk videre.
  3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
  4. Bland med, bagepulver og salt i dejen.
  5. smør en springform på 24 cm og for med bagepapir.
  6. Hæld dejen i formen og bag på nederste rille ved 175 grader i 60-70 min.

Ingredienser:

Pisket Chokolade ganache (laves dagen før)

  • ½ l piskeflødeChocolate chip pound cake
  • 100 gram mørk chokolade 70%, finthakket
  • 125 gram lys chokolade, finthakket

Tilberedning:

  1. Varm forsigtigt fløden op til 90 grader
  2. Hæld den hakkede chokolade i en skål.
  3. Når fløden er varm nok, hældes den over chokoladen. lad det stå i 4-5 min.
  4. Rør lidt rund i massen så den bliver ensartet og der ikke ligger chokolade på bunden.
  5. Dæk overfladen af massen og indersiden af skålen med husholdningsfilm så der ikke dannes kondens.
  6. Opbevar i køleskabet min. natten over.
  7. Pisk forsigtigt cremen, så den løsner sig fra bunden. Pisk den herefter hurtigt luftig og cremet, men pas på ikke at overpiske så den skiller. Konsistensen bør være ligesom tung, blød flødeskum.

Ingredienser:

Alt efter hvad type chokolade du bruger er der forskelligt fløde-chokolade forhold.
  • Mørk: 200 gram
  • Lys: 250 gram
  • Hvid: 150 gram samt evt. lidt citrusskal

Ingredienser:

Til Hindbærcreme

  • 200 gram flødeost
  • 75 gram flormelis
  • Kornene af 1 vanillestang
  • 300 gram hindbær
  • 4 blade husblas
  • 1½ dl piskefløde

Tilberedning:

  1. Pisk ost, flormelis og vanillekorn sammen.
  2. Opblød hudblas i koldvand i 5 min.
  3. Varm de hele hindbær i mikroovnen så det lige koger op.
  4. Fisk bærene op af hindbærsaften og piske dem i cremen, så de bliver most ud.
  5. Klem husblas for vand og smelt den i den varme hindbærsaft. Rør det i cremen.
  6. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
  7. Cremen er ret flydende i starten, så enten skal kagen støbes i en bagerinf som jeg gjorde eller have lov til at sætte sig i køleskabet et par timer før kagen lægges sammen.

kilde

Print Friendly