Cheesecakes

Hvad er en Cheesecake?

  • En dessertlignende kage med flødeost og sprød bund – som regel lavet af kiks.
  • En cheesecake er som regel smagsat med frugt, nødder eller chokolade.
  • Cheesecake var allerede populær i det gamle Grækenland, hvor OL-atleter fik serveret kagen i små portioner i år 776 f.Kr.
  • Kagen i den nuværende version blev populær, da James Kraft i 1872 opfandt den pasteuriserede flødeost.

 

Nationale varianter:

  • New York-version: Flødeosten tilføjes flødeskum eller creme fraiche for gøre den ekstra cremet.
  • Engelsk version: Bunden er typisk lavet af knuste kiks rørt med smør og toppet med frugtkompot
  • Tysk version: Flødeosten skiftes ud med kvark, så kagen bliver syrlig
  • Italiensk version: Flødeosten skiftes ud med ricotta eller mascarpone.
  • Fransk version: En lettere og fladere cheesecake – ofte med frugtgele på toppen.


Prøv disse himmelske og velsmagende Cheesecake opskrifter:

Bagt ostekage – 10 pers.

Bagt ostekage med citron – 8 pers.

Cheesecake brownie med hindbærskum

Cheesecake med fersken-lime

Cheesecake med hvid chokolade og frugtgele – 18 portioner

Cheesecake med oreo-cream-jordbær

Cheesecake med passionsfrugt og kokos – 24 snitter

Cheesecakes med hindbær

Manhatten cheesecake m/hindbær

VURDER OG DEL DENNE SIDE: