Cheesecake med hvid chokolade og frugtgele

Cheesecake med hvid chokolade og frugtgele – 18 portioner

Opskrift på : Cheesecake Med Hvid Chokolade Og Frugtgele

Ingredienser:Cheesecake med hvid chokolade og frugtgele - opskrifterpåkager.dk

Til bund:

  • 200 g digestive
  • ½ tsk kanel eller kardemomme
  • 75 g smeltet smør eller margarine

Til fyld:

  • 3 stk husblasblade
  • 2 spsk citronsaft
  • 250g kvark
  • 200 g hvid chokolade + 2 tsk olie
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 dl piskefløde

Til frugtgele:

  • 4–5 dl hele frosne ribs, hindbær, jordbær eller tyttebær
  • 5 stk husblasblade
  • 3 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk vanillesukker

Til pynt:

  • frosne ribsklaser
  • citronmelisseblade


Tilberedning:

  1. Bund: Klip bagepapir til, og læg det i bunden af en kageform med løs bund. Hak kiksene med en foodprocessor eller knus dem i en plastikpose med en kagerulle.
  2. Bland kanel og smeltet smør i kiksmassen. Tryk blandingen godt ned på bagepapiret i bunden af kageformen.
  3. Fyld: Blødgør husblasbladene i koldt vand i ca. 5 minutter. Pres vandet ud af husblasbladene, og opløs dem i opvarmet citronsaft. Lad saften køle af, til den er lun.
  4. Hak chokoladen, og tilsæt olie. Smelt chokoladen over vandbad. Bland massen jævnt (olien forhindrer chokoladen i at klumpe).
  5. Pisk fløden grundigt og sæt den til side. Bland kvarken og den smeltede chokolade, og tilsæt vanillesukker samt saften med husblas.
  6. Tilsæt forsigtigt flødeskummet lidt ad gangen. Hæld fyldet i kageformen, og glat overfladen.
  7. Læg cellofan over kageformen, og lad blandingen stivne et koldt sted et par timer.
  8. Frugtgelé: Blødgør husblasbladene til frugtgeleen i koldt vand i ca. 5 minutter.
  9. Kog 1 dl vand og sukker, og smag til med vanillesukker.
  10. Pres vandet af husblasbladene, og opløs dem i det varme sukkervand.
  11. Tilsæt 2 dl koldt vand, og lad blandingen køle af.
  12. Du kan også sætte gryden i koldt vand, så geleen bliver hurtigere kold.
  13. Blandingen begynder at størkne efter 25 – 35 minutter.
  14. Læg de frosne bær på tærten. Kom den let stivnede frugtgelé på tærten med en ske.
  15. Hvis blandingen er stivnet for meget, kan du varme den lidt op for at gøre den mere flydende igen. Lad tærten stivne i et koldt sted.

Tærten er færdig efter 3 timer, men opbevares køligt indtil servering.
Fjern forsigtigt springformen, og træk cheesecaken over på serveringsfadet ved hjælp af bagepapiret.
Pynt tærten med ribsklaser og citronmelisseblade lige før servering.

vurder denne opskrift:

Print Friendly